Hrvatski Flying Disc Savez

Hrvatski ultimate Disc golf Hrvatska Now we move

Disc golf klub Varaždin

Disc golf klub Varaždin

Facebook: Fan page

E-mail: dinko@lagoda.hr

Tel: 098-19-36-437, Dinko

DG klub Varaždin osnovan je 2011. godine s ciljem razvoja i promocije disc golfa na području grada, županije te po cijeloj Hrvatskoj. Tokom prve godine održano je nekoliko prezentacija sporta u samom gradu te je isto popraćeno u medijima, a interes je pokazao i dio građana od kojih su se neki nastavili povremeno baviti sportom. Kako u gradu nije bilo niti jednog disc golf koša i mogućnosti za trening, daljnje promocije sporta odgodili smo dok ne uspijemo realizirati isto. 

Predstavnici kluba primljeni su tokom 2012. godine kod zamjenika gradonačelnika te su mu predstavili sport i aktivnosti, a od grada su dobili potporu u daljnjem radu na razvoju sporta.
Za travanj 2013. godine u planu je postavljanje prvog trening koša uz Gradsku sportsku dvoranu, za što je dobiveno odobrenje upravitelja dvorane, te organiziranje redovitih trening natjecanja te jača promocija sporta u medijima.

Redovite treninge članovi kluba održavaju na disc golf terenu u Martinuševcu (DG klub Zrinski, Čakovec), a kontinuirano sudjeluju na disc golf turnirima u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj te Njemačkoj.

Najveći uspjeh kluba je organizacija međunarodnog disc golf turnira Drava Forester ordžanog 24. i 25. studenog 2012. godine na kojem je sudjelovalo 26 natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Norveške. S obzirom na odlične komentare sudionika turnira u planu je da isti postane tradicionalan te se ovogodišnje izdanje planira u terminu 8.-10. studenog, a svoj dolazak već do sada je potvrdilo dvadesetak natjecatelja iz Austrije i Norveške.