Hrvatski Flying Disc Savez

Hrvatski ultimate Disc golf Hrvatska Now we move

U rujnu prvo Srednjoeuropsko disc golf prvenstvo (CEDGC)

"Dragi disc golf igračice i igrači,

sretni smo što vam možemo priopćiti dobru vijest za disc golf srednje Europe. Počevši od 2016. godine, najbolji igrači iz regije koju čini sedam (7) zemalja: Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Austrija, Slovenija i Hrvatska, borit će se svake godine za titulu najboljeg na Srednjoeuropskom disc golf prvenstvu, čiji je službeni naziv Central European Disc Golf Championship (CEDGC).

Prvenstvo će imati tradicionalni format dvodnevnog turnira s tri runde po 18 staza i finalnu rundu za najbolje igrače u njihovim divizijama.

- MPO (open, 48 igrača), 
- FPO (open, 16 igračica),
- MJ1 (igrači rođeni 1997. i kasnije, 8 igrača). 

2016 CEDGC 

Prvo Prvenstvo bit će održano u Slovačkoj u Smolenicama od 23. do. 25. rujna 2016. godine (direktori turnira Richard Kollar i Stefan Dobrev) na istom terenu na kojem se već godinama u lipnju održava popularni PDGA turnir.

Nadamo se kako će na na jednom od najzahtjevnijih i najljepših terena u regiji nastupiti najbolji igrači iz regije.

Sve informacije o CEDGC mogu se pronaći i na internetskoj stranici Prvenstva.

Igrači

Igrači se za turnir mogu kvalificirati direktno na temelju PDGA rejtinga koji su ostvarili s krajem 2015. godine ili ih može nominirati njihov nacionalni savez. Detaljna pravila o načinu distribucije mjesta mogu se pronaći u odjeljku Pravila (Rules) na web stranici natjecanja. Najbolje rangirani igrači, njih 25 u MPO, 8 u FPO i u 8 u MJ1 diviziji, automatski će dobiti mjesto na turniru uz mogućnost da se prvi registriraju na turnir.

Sustav registracija

Predregistracija za turnir za sve igrače kojima su automatski dodijeljena mjesta počet će 15. ožujka putem e-maila, a prva faza registracija za turnir počet će 6. lipnja 2016. godine, kada će igrači koji ispunjavaju uvjete, biti kontaktirani.

Počevši od 11. srpnja, nacionalni disc golf savezi će imenovati igrače kojima će biti dodijeljena preostala mjesta na Prvenstvu. Sva neiskorištena mjesta od strane pojedine zemlje dodijelit će se 15. kolovoza, a sukladno prema tada aktualnom PDGA rejtingu. Igrači tako imaju priliku u prvoj polovici 2016. godine poboljšati svoj PDGA rejting i kvalificirati se za turnir.

Kriteriji za raspodjelu mjesta koja dodjeljuju nacionalni savezi (3 MPO i 1 FPO u svakoj zemlji) nisu standardizirani za sve zemlje već mogu varirati. Za točne informacije o sustavu raspodjele mjesta za CEDGC molimo vas da se obratite svom nacionalnom savezu.

Veselimo se vidjeti vas na CEDGC!

Organizacijski odbor CEDGC

------------------------------------------
Odbori CEDGC-a

Domaćina turnira izabrao je Selekcijski odbor (Selection Committee) na čelu s Danijem Hatvanijem (Mađarska, PDGA #31400), i s članovima: Boštjan Babić (Slovenija, PDGA #63294), Tomi Gorički (Hrvatska, PDGA #69640) i Michal Paszkowski (Poljska, PDGA #66145). Na čelu CEDGC odbora za pravila je Richard Kollar (Slovačka, PDGA #61991), a članovi su Bernd Wender (Austrija, PDGA #8673) i Ivo Vojtik (Češka, PDGA #64866)."