Hrvatski Flying Disc Savez

Hrvatski ultimate Disc golf Hrvatska Now we move

3. SKUPŠTINA HFDS-a

Napravljen je kratki pregled provedenih aktivnosti u 2013. godini, osvrt na postojeće stanje u klubovima i dogovar za sljedeću godinu gdje ponosno najavljujemo:

ULTIMATE KAMP- dva dana ultimatea za poboljšanje vještina i boljeg razumijevanja igre
PUDL - proljetna ultimate disc liga
REPREZENTACIJA - okupljanje i prva prijateljska utakmica
i naravno, NACIONALNA PRVENSTVA u disc golfu i ultimateu se nastavljaju.

Više »

DRAVA FORESTER 2013- međunarodni disc golf turnir

U Varaždinu je 9. i 10. studenog održan drugi međunarodni disc golf turnir "Drava Forester" (www.dravaforester.com). Na turniru je sudjelovalo 50 igrača iz 12 zemalja, pa su tako uz domaće igrače leteće diskove kraj dvorane Arena na Dravi bacali i sudionici iz Islanda, Finske, Norveške, Engleske, Danske, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske i Slovenije. Prvo mjesto osvojio je Matias Söderström iz Finske.
 
Uz odličnu organizaciju i provedbu turnira prepoznat je turistički potencijal ove igre.
Više »

FRIZBI BEYOND BORDERS: Diskovi nad Dunavom

Prošli vikend (28. - 29. rujna 2013.) u Iloku je održan treći međunarodni turnir u ultimate frizbiju, ujedno i finale Grand Slam Beyond Borders lige. Na turniru je sudjelovalo osam timova, dva iz Mađarske, jedan iz Slovenije, tri iz Srbije, jedan iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Hrvatske. Hrvatski tim FDK Zagreb osvojio je treće mjesto.

Više »

U Čakovcu je održano 1. prvenstvo Hrvatske u disc golfu

Ovog vikenda, 21. i 22. rujna u Čakovečkom Perivoju Zrinskih, po prvi puta podijelile su se titule prvaka države u ovom sportu čiji je razvoj u regiji započeo prije nekoliko godina baš u Međimurju na inicijativu Čakovčana Predraga Peršaka.

Više »

Spinning in paradise, ultimate praznici na Hvaru

Od 23. do 27. srpnja Hvar je bio domaćin opuštenom Spinning in paradise ultimate turniru. U opuštenoj atmosferi igrala se jedna utakmica dnevno i tako pet dana. U natjecanju, druženju i zabavi uživalo je 70-ak sportaša iz Belgije, Nizozemske, Njemačke, BiH, Slovenije i naravno, Hrvatske.

 

Više »

Diversity festival, Jarun, 16.6.2013.

U nedjelju 16.06. 2013. predstavili smo različite igre leteceg diska na Diversity festivalu, koji je održan u sklopu Večernjakove biciklijade.

Više »

2. Ultimate open prvenstvo, Škabrnja,18-19.5.2013- rezultati

Završeno je 2. Ultimate otvoreno prvenstvo Hrvatske. FDK Zagreb osvojio je drugi puta za redom prestižnu titulu prvaka države, dok se jedini ženski tim Chicks with disks može pohvaliti drugi puta za redom prestižnom nagradom «Spirit of the game».

 

 

1. FDKZ
2. Mamuti na travi
3. Vertigo
4. Rio frizbi
5. Pijat Zadar
6. Chicks with disks (spirit of the game)

Više »