Održan je turnir Josefhof Extended

Prošlog vikenda (24. i 25. 3.), devetero hrvatskih igrača sudjelovalo je na turniru u AHT-seriji (austrijsko-mađarska liga), Josefhof Extended u blizini Graza, Austrija.

Prema riječima organizatora, ovo je dosad najjači turnir u AHT seriji na kojem je sudjelovalo 72 igrača i igračica iz Austrije, Mađarske, Slovačke i ostalih zemalja iz disc golf regije.

Turnir se sastojao od 3 runde od 18 staza plus finale na 9 staza. Teren je bio prilično zahtjevan što nam i govore i rezultati postavljeni na stranicama PDGA-a. Igralo se na terenu koji je postavljen za ovu priliku. Dečki iz Graza odlično su odradili posao postavljanja i dizajniranja terena.

Naša mlada uzdanica, Ana Gorički (junior girls), iako je bila jedina u svojoj kategoriji pokazala dobru igru i držala je rezultat u rangu djevojka iz ženske kategorije. Danica Pajtak i Ira Molnar-Gorički ovaj put, nažalost, nisu ozbiljnije zaprijetile osvajanju postolja u svojoj kategoriji (osvojeno 5. i 6. mjesto). U muškoj kategoriji smo ostvarili dva zapažena rezultata, Aleksandar Vucković 10. i Marko Marčec 4. mjesto, dok smo u finalu (36 igrača iz MPO, FPO i JUNIOR kategorije) imali čak 4 muških i 1 žensku natjecateljicu. Pobjedu je odnio Slovak Michal Kúdela (aktualni prvak centralne Europe) ispred dvojice Austrijanaca Jakoba Gusenbauera i Stanislaua Ammana koji su podijelili 2. mjesto.

Nakon dobro odigranog turnira i vikenda punog dobre zabave hrvatski disc golferi nastavljaju u istom tonu. Ovaj vikend selimo u domaće krajeve, Varaždinske Toplice. Tamo nas čeka nešto kraći, ali vrlo zahtjevan teren. Ako ste u blizini i želite gledati dobar disc golf, navratite!

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)