DGK Eagle i FDK Zagreb odnijeli pobjede na Platku

Proteklog vikenda na Platku je održan prvi Platak DG Open u organizaciji riječkog Disc golf kluba Eagle. Na natjecanju je nastupilo ukupno 32 natjecatelja u dvije kategorije – MPO (muška) i FPO (ženska), a rezultati se boduju za Hrvatsku disc golf ligu (HDGL).

Dvodnevni turnir igran je u 3 natjecateljske runde te finalnom rundom za najboljih 5 igračica i igrača, a najboljima su se pokazali Ira Molnar Gorički (FDK Zagreb) u ženskoj te Božidar Marić (DGK Eagle, Rijeka) u muškoj konkurenciji.

UZBUĐENJA NIJE NEDOSTAJALO

Natjecanje je započelo u subotu, 30.5. u 11 sati, vjerojatno kao prvo seniorsko sportsko natjecanje u Hrvatskoj nakon dvomjesečne stanke zbog pandemije COVID-19. Uzbuđenja nije nedostajalo, na kraju prvog dana, nakon odigrane dvije runde po buri, u vodstvu je bio Božidar Marić (DGK Eagle), a drugo mjesto su podijelili Nino Đurak (DGK Varaždin) te Tomislav Gorički (FDK Zagreb) sa samo dva bacanja više od Marića.

Drugi dan donio je nastavak natjecanja, te nakon 3 odigrane runde u finale su krenuli Marić (170 bacanja), Gorički (174), Đurak (176), Vucković (179) te Šimenc (180). U finalu je bilo neizvjesno do samoga kraja te je zasluženu pobjedu na kraju odnio Marić sa 192 bacanja ukupno i time ušao u povijest riječkog disc golf kluba kao prvi pobjednik službenog natjecanja pod okriljem Svjetskog disc golf udruženja (PDGA). Drugo mjesto osvojio je Gorički, dok je trećeplasirani bio Đurak.

U ženskom dijelu natjecanja, nakon prvog dana vodeća je bila Jasmina Pištan iz Slovenije, ispred Ire Molnar Gorički i Ane Gorički (obje FDK Zagreb). Treća runda donijela je promjenu na vrhu, pri čemu se Pištan našla između Goričkih. U finalu dolazi do još jedne promjene, na vrhu su se našle Ira (225) i Ana Gorički (227), dok su treće mjesto podijelile Pištan i Pajtak (DGK Varaždin) s ukupno 231 bacanjem.

IGRALI PREDSTAVNICI IZ ČAK 7 KLUBOVA

Na turniru smo vidjeli predstavnike iz čak 7 hrvatskih klubova, a posebno veseli činjenica da su novoosnovani klubovi, DGK S.R.U.Z i FDK Nova Gradiška imali predstavnike na turniru, no zbog ozljeda nisu završili turnir.

Teren na Platku pokazao se idealnim za održavanje ovakvih natjecanja i tu prije svega zahvala ide Goranskom sportskom centru za pripremu terena te brzoj reakciji na najavu dozvole održavanja sportskih natjecanja od 30. svibnja. Nadamo se da će Platak DG Open postati tradicja te da će već sljedeće godine okupiti međunarodnu disc golf scenu.

Sljedeće disc golf druženje već je za 2 tjedna na terenu u međimurskom Martinuševcu.

https://web.facebook.com/events/2754799178081849/?_rdc=1&_rdr

KOMPLETNI REZULTATI TURNIRA PLATAK DG OPEN 2020

https://www.pdga.com/tour/event/45186

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)