Donacija Saveza

Savez donirao 15 diskova štićenicima Dječjeg doma Laduč

Dvadesetak malih štićenika Dječjeg doma Laduč ovih dana je naučilo igrati sportove s diskom – ultimate i disc golf. Omogućili su im to članovi Hrvatskog flying disc saveza i austrijskog disc golf kluba Sumodrivers Discgolf Weng, koji su im donirali 15 diskova za ultimate. Osim same donacije, članovi HFDS-a s djecom su se družili i učili ih pravilima i tehnikama igre. Prezentacija i donacija pokazale su se kao pun pogodak.

Dječje veselje i sreća

– Veselje i sreću koju smo tog popodneva podijelili s tom djecom vrlo je teško opisati riječima i najviše nas veseli činjenica da su oni uživali u upoznavanju novih vještina i igara – kazao je predsjednik HFDS-a Tomislav Gorički te nam opisao kako je tekla prezentacija i donacija.

– Prvo smo sa grupom od desetak veće djece pričali malo o tome da osim samog dodavanja frizbijem postoje i razne igre koje se mogu igrati. Tada smo zajedno s njima odradili nekoliko vježbi i rutina u kojima smo ih upoznali sa nekim osnovnim tehnikama bacanja (forehand i backhand) te hvatanjima diska u trku. Nakon toga smo kratko opisali pravila i načina igre, te smo skupa zaigrali ultimate. Ostali smo iznenađeni koliko je malo trebalo svima da pohvataju pravila, te smo već nakon nekoliko dodavanja imali vrlo tečnu i smislenu igru u kojoj su se izmjenjivala uspješna i manje uspješna dodavanja, golovi, atraktivne akcije i nespretnosti, ali prije svega osmijeh, veselje i zaigranost – ispričao je Gorički.

Prezentaciji se priključilo još desetak manje djece kojima su članovi HFDS-a pokazali neke putting igre na disc golf koš te se dodavali s frizbijima na livadi uz puno smijeha i zabave.

U Hrvatskom flying disc savezu uvjereni su kako su diskovi došli u idealne ruke, te da će letjeti još puno i dugo po livadama oko dvorca Laduč.

Početak suradnje

HFDS je dogovorio s odgajateljima dugoročnu suradnju, tako da je ova donacija i radionica samo početak budućih druženja članova HFDS-a s djecom, uz igre i radionice s frizbijem i diskovima.

Inače, dječji dom Laduč je namijenjen osnovnoškolskoj djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci čiji je razvoj bio ugrožen u vlastitim obiteljima. Misija djelatnika doma je stvaranje sigurnog i poticajnog okružja za pravilan rast i razvoj djece i mladih te uvjeta za stjecanje znanja i vještina za samostalan život i njihovo ravnopravno uključivanje u zajednicu.

– Jako smo sretni što su nam djelatnici doma dali priliku da djeci predstavimo svoj sport i izmamimo djeci osmijeh na lice. Nadamo se kako je to početak jedne uspješne i duge suradnje na dobrobit štićenika dječjeg doma – zaključuju u HFDS-u.

Spomenimo kako su 15 ultimate diskova za donaciju osigurali članovi austrijskog disc golf kluba Sumodrivers Discgolf Weng. Klub se sastoji od hrvatskih i austrijskih članova, a donacija je financirana iz nagrade koju je klub dobio kao najbolji disc golf klub u Austriji. Slična donacija realizirana je i u Austriji.

Ovaj unos je objavljen u Razno i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)