2. Svjetsko ekipno disc golf prvenstvo

Od 23. do 26. kolovoza u Colchesteru u Velikoj Britaniji održano je 2. Svjetsko ekipno disc golf prvenstvo, na kojem je prvi put nastupila i hrvatska reprezentacija. Hrvatske boje branio je tim sastavljen od osam igrača i igračica.

Iz Disc golf kluba Varaždin nastupili su Dinko Šimenc, Aki Vucković, Danica Pajtak, Aleksandar Sudžuković, Marko Kralj i Nino Đurak, a iz Disc golf kluba Zagreb Tomislav Gorički i Ira Molnar Gorički.

Nastup na SP je bio vrlo značajan, u prvom redu zbog prikupljanja iskustva i razmjene kontakata s utjecajnim ljudima iz sporta diljem svijeta. Osim toga, naši su se igrači imali priliku boriti s najboljim svjetskim disc golferima i pokazali su da im mogu parirati.

Iako je Hrvatska zauzela 10. mjesto u ukupnom poretku od deset država koje su sudjelovale na natjecanju, borba u svakom meču je gotovo do posljednjeg trenutka bila neizvjesna, a naši su igrači uzimali bodove i od mnogo bolje pozicioniranih igrača na svjetskoj rang listi. Ipak, manjak iskustva naših igrača presudio je da većinu bodova ipak uzmu suparnici.

Iako se znalo da hrvatski tim dolazi u borbu s mnogo snažnijim reprezentacijama, ekipa se ipak se okupila, dok neke puno jače disc golf države, poput Njemačke, Švedske, Norveške ili Danske, nisu poslale svoje reprezentacije upravo iz razloga jer nisu mogle okupiti momčad koja će se boriti za titule.

Svi timovi pokazali su visoku razinu igre i sportskog duha te je natjecanje bilo izrazito kompetitivno.

U Colchesteru su se natjecali predstavnici SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Novog Zelanda, Finske, Estonije, Češke, Kanade, Slovačke i Hrvatske. Pobjedu je u dramatičnom finalu odnijela Kanada, drugo mjesto pripalo je Finskoj, a brončani su bili Novozelanđani. Spomenimo i kako je hrvatskoj reprezentaciji podršku došla pružiti i delegacija Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sj. Irske.

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)