5. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu

Tijekom vikenda od 03. do 04.2017. u Toplicama Sveti Martin održano je 5. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu, a titule državnih prvaka odnijeli su Anđelko Potrebica kod juniora, Maja Šimenc kod žena i Tomislav Gorički u muškoj kategoriji.

Prvenstvo je trajalo dva dana. U subotu, 3. lipnja, igrale su se dvije runde od 18 staza, a u nedjelju jedna runda i finale za najbolje igrače na 9 staza. Obzirom na toplo vrijeme te duge runde koje su trajale gotovo četiri sata, u konačnici, uz tehniku, faktor je bila i fizička priprema natjecatelja.

Ove godine se po prvi puta prvenstvo igralo u juniorskoj kategoriji, a pobjedu je odnio 15 godišnji Anđelko Potrebica iz Varaždinskih Toplica.

Prava drama odvijala se u ženskoj kategoriji gdje su se za titulu kroz cijelo finale nadmetale i u vodstvu izmjenjivale dvije najbolje igračice, Varaždinke, Maja Šimenc i Danica Pajtak.

Kako po završenoj 9. stazi niti jedna nije bila u vodstvu, igrale su se dodatne staze kako bi se odredila pobjednica, a tu je ipak malo više koncentracije pokazala Šimenc i u konačnici uzela titulu. Treće mjesto osvojila je Ira Molnar Gorički iz Zagreba.

U muškoj konkurenciji od prvog je dana Tomislav Gorički iz Zagreba bio u prednosti koju je uspio zadržati do samog kraja i tako osvojiti titulu državnog prvaka. Druga dva mjesta na postolju osvojili su Varaždinci Dinko Šimenc i Nino Đurak.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog  flying disc saveza, a izvršni organizator bila je tvrtka Lagoda.

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)