Ana Gorički i Marko Marčec novi prvaci RH u disc golfu

Čak 29 igrača i igračica iz šest klubova iz Zagreba, Varaždina, Rijeke, Nove Gradiške i Čakovca okupilo se proteklog vikenda 12. i 13. rujna u međimurskom mjestu Martinuševec, kako bi se natjecali za titule na 8. Prvenstvu Hrvatske u disc golfu.

Turnir se provodio sukladno epidemiološkim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te pod okriljem Profesionalne disc golf asocijacije.

Igralo se u četiri divizije – muškoj, ženskoj, muškoj masters i muškoj juniorskoj diviziji.

Kod juniora uvjerljivo je, s čak 31 bacanjem prednosti, pobijedio Varaždinac Marko Kralj ispred Noe Ćavara iz Zagreba. Marko je stariji i iskusniji igrač od Noe, koji je tek nedavno počeo igrati, ali pokazuje veliki potencijal.

U masters diviziji pobjedu je, također uvjerljivo, odnio Radule Mikić iz čakovečkog kluba Zrinski, no do samog kraja vodila se tijesna borba drugo i treće mjesto. Iskusniji igrač Predrag Peršak uspio je za tri bacanja prednosti uzeti drugo mjesto ispred Tomislava Ćavara iz Zagreba, koji je završio treći.

UVJERLJIVA POBJEDA ANE GORIČKI

U ženskoj konkurenciji oko prvog mjesta također nije bilo drame. Mlada Ana Gorički iz Flying disc kluba Zagreb kontinuirano je solidnom igrom u sve tri runde do finala, skupila dovoljno prednosti da s bez previše stresa zaključi prvenstvo i uzme titulu.

“Nevjerojatno sam sretna što sam osvojila svoj prvi naslov Prvakinje Hrvatske. Nakon što sam dvije godine zaredom osvajala druga mjesta, ove godine sam se posebno pripremala i očito se isplatilo. Kao dio Prodigy Talent Teama zahvaljujem sponzoru na podršci i vrhunskim diskovima koji su me odlično “slušali” cijeli vikend. Veliko hvala i organizatorima na odlično pripremljenom terenu i turniru te obitelji na podršci”, rekla nam je nakon turnira Ana koja je prva sponzorirana hrvatska igračica disc golfa.

U ženskoj konkurenciji borba se vodila za drugo i treće mjesto i to između dviju bivših prvakinja Hrvatske, Danice Pajtak i Maje Šimenc, koje su nakon tri runde bile izjednačene. U “sudden death playoffu”, Pajtak je nakon dva odlična “drajva” uzela 2., a Šimenc 3. Mjesto.

KOD MUŠKIH NEIZVJESNO DO SAMOG KRAJA

U muškoj konkurenciji vodila se najneizvjesnija borba i to samog kraja. Petorica igrača bila su konstantno na svega nekoliko bacanja razlike, no najsmireniju ruku imao je Marko Marčec iz Disc golf kluba Agram, koji je po prvi put na Prvenstvu Hrvatske uspio upisati pobjedu.

This image has an empty alt attribute; its file name is Ana-Goricki-i-Marko-Marcec-novi-6.jpg

Na drugom mjestu, samo jedno bacanje iza vodećeg našao se Mario Mesarić iz Čakovca, a treće mjesto je uzeo Aleksandar Bato Sudžuković iz DGK Varaždin.

Svakako treba spomenuti odličnu igru Božidara Marića iz riječkog Disc golf kluba Eagle, koji iako nema mnogo turnirskog iskustva, uvijek kotira prema vrhu.

Pobjednik Marko Marčec nam je nakon turnira rekao kako je u turnir ušao bez očekivanja, a o pobjedi je počeo razmišljati tek nakon druge runde.

“Ova pobjeda mi je najdraža u mom disc golf rezimeu. Dosta sam trenirao, dosta sam diskova izgubio, tetiva istegnuo…ali evo, srce je ko kuća i jedan od ciljeva u ovoj sportskoj karijeri ispunjen. Konkurencija je ove godine bila najjača, i vidjelo se da su igrači bili željni turnira i igre. Sad je red da se sve vrati u normalu i da se okrenemo turnirima koji nas čekaju i da predstavimo Hrvatsku na Europskom i Centralnoeuropskom prvenstu te Svjetskom ekipnom prvenstvu – rekao nam je Marčec.

Spomenimo i kako je organizacija turnira je bila povjerena članovima Disc golf kluba Varaždin (Nino Đurak, Aleksandar Bato Sudžuković, Danica Pajtak & Natalija Jarec) koji su uz podršku Hrvatskog Flying Disc Saveza zadatak odradili na najvišoj razini te su svi imali samo riječi hvale za pripremu terena i organizaciju natjecanja.

Potpune rezultate nađite na stranici Profesionalne disc golf asocijacije: https://www.pdga.com/tour/event/47241.

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)