Hrvatska disc golf liga 2020.

Iza nas je posebna godina, ne samo po pitanju disc golfa, nego i općenito života. U svoj toj “posebnosti” kroz 2020. godinu odigrano je šest od planiranih dvanaest turnira Hrvatske disc golf lige, a nastupe je upisalo ukupno 36 igračica i igrača iz osam hrvatskih klubova. Neizvjesnosti nije nedostajalo u pojedinačnim konkurencijama gdje su neodigrani turniri mogli značajno utjecati na ishod te se s nestrpljenjem pratilo odluke Stožera i organizatora.

U konkurenciji klubova pobjedu je premoćno osvojio DGK Varaždin s osvojenih 618 bodova ispred FDK Zagreb (482 boda) i DGK Eagle (401 bod). Za DGK Varaždin to je 5 pobjeda u nizu te su time nastavili klupsku dominaciju u HDGL-u. Veseli činjenica da je i ove godine, ma koliko bila specifična, osnovan još jedan novi disc golf klub, DGK Lagoda, što će u budućnosti zasigurno povećati konkurenciju među klubovima pošto najistaknutiji članovi su bivši prvak i prvakinja Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji nastupilo je ukupno 9 natjecateljica, a pobjedu je odnijela Ira Molnar Gorički (127 bodova) sa samo bodom prednosti ispred Ane Gorički, obje iz FDK Zagreb. Na treće mjesto plasirala se Danica Pajtak (DGK Varaždin) sa osvojenih 119 bodova.

U muškoj konkurenciji nastavlja se dominacija Tomislava Goričkog (FDK Zagreb) koji je osvojio svoj četvrti naslov s osvojena 174 boda. Na drugom mjestu je igrač DGK Varaždin, Nino Đurak (165 bodova) ispred donedavnog klupskog kolege, a sada člana DGK Lagoda, Dinka Šimenca (137 bodova). Na turnirima u sezoni 2020. nastupilo je 27 muških igrača.

Na turnirima HDGL-a zabilježen je ukupno 131 nastup hrvatskih igrača, što daje prosjek od gotovo 22 igrača po turniru (15M + 6Ž). Te brojke ukazuju na rast disc golfa u Hrvatskoj, bez obzira na okolnosti uzrokovane pandemijom. Najposjećeniji turniri bili su Platak DG Open i Vladar Martinuševca, oba sa 28 hrvatskih igrača.

U novoj sezoni očekuje se promjena u sustavu HDGL-a u vidu otvaranja Green kategorije, koja će obuhvatiti sve igrače s PDGA rejtingom manjim od 850 u siječnju te sve igrače bez PDGA rejtinga. Cilj nove kategorije je oživljavanje konkurencije na “sredini” tablice te pružanje dodatne atraktivnosti i motivacije za veći broj igrača. 

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)