Održan „1. Croatia OPEN – NG edition“

Nova tradicija je započela prošlog vikenda u Novoj Gradiški!

29.10.2018. je održan „1. Croatia OPEN – NG edition“ turnir u ultimate-u u organizaciji Flying Disc Kluba Nova Gradiška. Mladi i ambiciozni klub koji je osnovan početkom godine bio je odličan domaćin te je pripremio vrhunske uvijete za natjecanje ultimate klubova iz Hrvtske. Po prvi puta u Hrvatskoj je jedan turnir u ultimate-u imao uživo prijenos na YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=VdHQJNBJzIM&feature=youtu.be), a osim toga za natjecatelje je bio osiguran odličan teren NK Mladost Cernik te zabava uz DJ-a koji je puštao muziku cijelo vrijeme održavanja turnira.

Osim mladog tima domaćina FDK Nova Gradiška, na turniru su sudjelovala još dva tima iz Zagreba, FlyBy ultimate tim koji funkcionira unutar FDK Zagreb te MamuTi Opet. Turnir je započeo utakmicom između FDK Nova Gradiška i FlyBy Zagreb. Mladi igrači sastavljeni uglavnom od učenika Gimnazije Nova Gradiška koje vodi profesor Mladen Šop – Profa, su pokazali veliki potencijal i pružili su odliča otpor od prve minute. Nošeni podrškom domaćih navijača koji su se skupili u priličnom broju na tribinama stadiona u Cerniku dali su sve od sebe i pokazali da među njima ima igrača koji su već u ovom vrlo kratkom vremenu naučili puno o toj atraktivnoj i dinamičnoj igri. Iskusni igrači FlyBy ipak su iskoristili nestrpljivost mladih igrača i nekoliko pogreška u dodavanjima te su se rano odvojili na prednost koju su lagano povećavali do kraja utakmice. Bilo je tu nekoliko atraktivnih poena sa obje strane koje su gledatelji koji su prvi puta uživali u ultimate utakmici popratili pljeskom. Na kraju utakmica je završila rezultatom 15-4 za FlyBy.

Druga utakmica je bila između tima MamuTi Opet iz Zagreba i FDK Nova Gradiška. U ovoj utakmici mladi igrači FDK Nova Gradiška popravili su neke od elemenata igre i dulje zadržali neizvjesnost rezultata. Ipak brza i poletna ekipa iz Zagreba držala je sve konce u svojim rukama i rezultatom 14-7 pobijedila je u ovoj utakmici. Treća utakmica je bila svojevrsno finale između dvije neporažene ekipe iz Zagreba. Ipak od prve minute ekipa MamuTi Opet zagospodarila je terenom i nije pružila priliku da FlyBy ozbiljnije zaprijeti. Na kraju je utakmica završila uvjerljivom pobjedom MamuTa Opet koji su time i osvojili naslov na 1. Croatia OPEN turniru.

Već sada se kuju planovi za organizaciju drugog izdanja turnira i uvjereni smo da će ovakvom organizacijom i infrastrukturom FDK Nova Gradišaka privući puno više timova iz Hrvatske i regije.

Vidimo se i sljedeće godine u Novoj Gradiški!

Ovaj unos je objavljen u Ultimate i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)