HFDS primljen u HOO

Hrvatski flying disc savez je u četvrtak 20. prosinca, na 51. Skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora održanoj u Zagrebu, primljen u privremeno članstvo HOO-a kao nacionalni savez neolimpijskog sporta. Odluka je donesena jednoglasno.

Kako je istaknuo predsjednik HFDS-a Tomislav Gorički koji je prisustvovao Skupštini, to je veliki trenutak za mladi Savez te predstavlja veliko priznanje za minuli rad, ali i poticaj za daljnji razvoj sportova s diskom u Hrvatskoj.

Gorički je u kratkom obraćanju zahvalio Predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši i svim prisutnima na ukazanom povjerenju te se još jednom obvezao na poštivanje Olimpijske povelje te kako će Savez svojim aktivnostima pridonositi razvoju i unaprjeđenju sporta.

Hrvatski flying disc savez član je Svjetske flying disc federacije (World flying disc federation) koju je članica Međunarodnog olimpijskog odbora od 2015. godine, a u čijem radu sudjeluje čak 84 saveza sa svih kontinenata.

WFDF ulaže napore kako bi sportovi s diskom postali olimpijski sport i vrlo je izgledno da bi jedan od flying disc sportova mogao biti jedan od olimpijskih disciplina na Ljetnih olimpijskih igara u narednom desetljeću.

Ovaj unos je objavljen u Razno i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)