Poziv disc golf reprezentativcima

U 2019. godini pred hrvatskim disc golferima su dva međunarodna natjecanja u kojima sudjeluje hrvatska disc golf reprezentacija. To su Centralnoeuropsko disc golf prvenstvo i Svjetsko timsko disc golf prvenstvo, a ovim putem Hrvatski flying disc savez poziva reprezentativce koji zadovoljavaju propisane uvjete da iskaži interes za sudjelovanje na natjecanjima. 

Centralnoeuropsko disc golf prvenstvo koje će se ove godine održati 20.-22. rujna 2019. u Češkoj u mjestu Novi Jičin blizu Ostrave. Organizator tog prvenstva je ekipa Moravian Gators, a direktori turnira bit će kod nas poznati braća Novak. I ove godine očekujemo najbolje igračice i igrače iz Češke, Austrije, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Poljske i Hrvatske da se bore za naslove u muškoj, ženskoj i juniorskoj kategoriji, a po prvi puta će se na CEDGC-u otvoriti i ženska juniorska kategorija (FJ18) gdje će i Hrvatska imati ozbiljnu kandidatkinju za borbu na postoljima. Ana Gorički je trenutno 3. po PDGA rankinu u regiji. Hrvatska će imati minimalno 3 predstavnika u MPO kategoriji, jednog predstavnika u MJ18 te jednu predstavnicu u FPO kategoriji. No nakon objave konačne liste pozvanih igrača prema pravilima CEDGC-a očekujemo da će još barem dvoje naših igrača direktno imati pravo na sudjelovanje. To su Danica Pajtak koja je u FPO kategoriji 9. u CE i vrlo vjerojatno će dobiti direktni plasman na CEDGC čime će se otvoriti još jedno mjesto u toj kategoriji za hrvatsku predstavnicu. Također i Marijo Mesarić je među 21 u MPO kategoriji tako da bi i za njega mogao doći poziv za sudjelovanje. 

Lista hrvatskih kandidata za CEDGC reprezentaciju prema kriterijima propisani „Pravilnikom za određivanje mjesta na CEDGC i EDGC“ nalazi se u nastavku.  Molimo kandidate da iskažu interes za sudjelovanje na CEDGC slanjem mail-a na adresu Saveza info@hfds.hr

Drugo veliko natjecanje je Svjetsko timsko disc golf prvenstvo (WTDGC) koje se održava svake dvije godine, a ovo će biti održano 21.-24. kolovoza u Mataguse Disc Golf Censtru u Estoniji, a hrvatskoj će to biti drugi nastup na tom prestižnom prvenstvu. Podsjećamo da je Team Croatia nastupio i u engleskom Colchesteru 2017. 

Radi se o timskom natjecanju na kojem svaka zemlja na svakoj rundi natjecanja može prijaviti 3 predstavnika u MPO, 1 FPO, 1 MP40 te 1 juniora, a reprezentacije se mogu sastojati od maksimalno 15 predstavnika. To ovo natjecanje čini vrlo zanimljivim te je samo iskustvo igranja na takvom turniru potpuno drukčije od tradicionalnih PDGA turnira. 

Lista kandidata za reprezentaciju također se nalazi u nastavku, a minimalni broj predstavnika je 3 MPO, 1 FPO, 1 MP40 te 1 junior no svi navedeni kandidati u listi se mogu prijaviti jer se tokom natjecanja odigra više od 10 kratkih rundi te svi mogu sudjelovati. Molimo kandidate da iskažu interes za sudjelovanje na WTDGC slanjem mail-a na adresu Saveza info@hfds.hr kako bi se što prije organizirali i zajedničkim trudom pokrili barem dio troškova nastupa.

Ovaj unos je objavljen u Reprezentacija i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)