Odličan start DGK Varaždin u novoj disc golf sezoni

U subotu 7. ožujka, međunarodnim turnirom Mars Springs u Varaždinskim Toplicama započelo je peto izdanje Hrvatske disc golf lige. Nastupilo je ukupno 29 igračica i igrača koji su se nadmetali u dvije disc golf runde u Lječilišnom parku.

Za Hrvatsku disc golf ligu boduju se nastupi igrača hrvatskih disc golf klubova, a trenutno u vodstvu nalazi se DGK Varaždin ispred FDK Zagreb te riječkog DGK Eagle.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Ira Molnar Gorički (FDK Zagreb) s ukupno 115 bacanja. Samo dva manje imala je Ana Gorički (FDK Zagreb), a sa 118 bacanja na treće mjesto plasirala se Slovenka Andreja Bernjak. O jakosti konkurencije govori činjenica da je prvoplasirana iz prve runde, Danica Pajtak (DGK Varaždin), turnir završila na četvrtom mjestu sa ukupno 119 bacanja, samo četiri bacanja manje od pobjednice.

U muškoj konkurenciji velika borba do samog kraja. Pobjedu je odnio Mađar Bálint Kazai sa 96 bacanja, drugi je bio Nino Đurak (DGK Varaždin) s ukupno 97 bacanja, a treće mjesto podijelili su Božidar Marić (DGK Eagle) i Aleksandar Sudžuković (DGK Varaždin) s ukupno 98 bacanja u dvije turnirske runde.

Rezultati turnira dostupni su na stranicama Svjetskog disc golf udruženja (PDGA).

Sljedeći turnir Hrvatske disc golf lige na rasporedu je 18. i 19.4. u Martinuševcu, gdje se igra najstariji hrvatski disc golf turnir – Vladar Martinuševca

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)