Počinje peto izdanje Hrvatske disc golf lige

U subotu 7. ožujka, turnirom Mars Springs u Varaždinskim Toplicama, započinje peto izdanje Hrvatske disc golf lige.

Hrvatska disc golf liga (HDGL) najviše je nacionalno natjecanje u organizaciji Hrvatskog flying disc saveza. Pokrenuta je s ciljem promocije disc golfa kao sporta za sve generacije kojeg podjednako mogu igrati žene i muškarci.

U 2020. godini Liga obuhvaća 12 turnira koji se igraju na terenima u Varaždinskim Toplicama, Varaždinu, Martinuševcu, Toplicama Sveti Martin te na Platku i u Poreču. U sezoni 2020. na natjecanjima HDGL-a očekuje se 40-ak disc golfera iz 7 klubova diljem Hrvatske. Više o Ligi možete saznati na web-stranici lige: hdgl.hfds.hr

Mars Springs, kojim se otvara sezona, tradicionalni je disc golf turnir u organizaciji tvrtke Lagoda iz Varaždina koji se od 2015. godine održava početkom proljeća na disc golf terenu u sklopu Lječilišnog parka.

Turnir je međunarodnog karaktera te se očekuje tridesetak natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske te Srbije. Za istaknuti je kako će se natjecati i gotovo svi najbolji hrvatski igrači i igračice što označava opasan ulazak u osvajanje bodova za titule osvajača lige 2020.

U ženskoj kategoriji, Danica Pajtak iz Disc golf kluba Varaždin zasad je osvojila četiri od četiri naslova lige, dok je u muškoj konkurenciji posljednje tri godine najbolji bio Tomislav Gorički Flying disc golf kluba Zagreb, a 2016. godine naslov je uzeo Nino Đurak iz Disc golf kluba Varaždin.

S obzirom na rast konkurencije i broja igrača, bit će zanimljivo pratiti rasplet ovogodišnje lige.

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)