Održano je 12. prvenstvo Hrvatske u disc golfu

Kroz vikend 6. i 7. srpnja u Cerniku je održano 12. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu. Natjecanje se odvijalo u organizaciji Hrvatskog Flying Disc Saveza uz lokalnu organizaciju FDK Nova Gradiška i tvrtke Lagoda j.d.o.o., te uz potporu Općine Cernik i načelnika Vitomira Žakića. Lokalni organizacijski tim činili su direktor turnira Mladen Šop, Danijel Belančić te Tomislav Vlaović čijim zajedničkim angažmanom je došlo do uređenja novog disc golf terena uz jezero Bačica.

Sudionici su pred sobom imali zahtjevan teren te teške vremenske uvjete uz sunčano i vrlo toplo vrijeme, a natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 18 staza te finalnu rundu od 9 staza u kojoj su sudjelovali samo vodeći natjecatelji u svakoj od službenih kategorija prvenstva.

Sudjelovalo je 46 igračica i igrača od kojih je 31 nastupilo u službenim kategorijama prvenstva, a još 15 natjecatelja iz Hrvatske, ali i Austrije te Srbije, natjecalo se u dvije neslužbene kategorije.
Specifičnost ovog natjecanja je, neuobičajno za disc golf turnire, ali sukladno uvjetima natjecanjima propisanim od Hrvatskog olimpijskog odbora, natjecatelji u službenim kategorijama morali predočiti uvjerenje o obavljenom sportskom liječničkom pregledu. Ova činjenica je vjerojatno jedan od razloga nešto slabijeg odaziva natjecatelja u službenim kategorijama, ali i nešto na ćemo će Hrvatski Flying Disc Savez aktivno raditi kako bi se broj sudionika povećao u narednim godinama.

U ženskoj kategoriji nastupilo je 5 igračica, a titulu prvakinje osvojila je Ana Gorički (FDK Zagreb) kojoj je ovo treća titula, nakon pobjeda 2020. i 2022. godine. Srebrnu medalju je, nakon doigravanja, osvojila Ira Molnar Gorički (FDK Zagreb), dok je bronca pripala Danici Pajtak (DGK Varaždin).

FPO: 1. Ana Gorički, 2. Ira Molnar Gorički, 3. Danica Pajtak

U otvorenoj kategoriji nastupilo je 13 igrača, a titulu prvaka, nakon prošlogodišnjeg trijumfa u Stubičkim Toplicama, obranio je Vjeran Tuhtan (DGK Eagle, Rijeka). Srebrna medalja pripala je Aleksandru Sudžukoviću (DGK Varaždin), a brončana Dini Harambašiću (DGK Lagoda, Varaždin).

MPO: 1. Vjeran Tuhtan, 2. Aleksandar Sudžuković, 3. Dino Harambašić

U kategoriji muškaraca preko 40 godina dvije najsjajnije medalje otišle su u iste ruke kao i godinu ranije. Zlato je osvojio Tomislav Ćavar, srebro Tomislav Frković (oba FDK Zagreb), dok je bronca pripala Zoranu Krečaru (DGK Lagoda, Varaždin).

MP40: 1. Tomislav Ćavar, 2. Tomislav Frković, 3. Zoran Krečar

U kategoriji muškaraca preko 50 godina titulu prvaka je ponio Tomislav Kačavenda (DGK Stubaki, Stubičke Toplice), ispred srebrnog Radule Mikića (DGK Varaždin) te brončanog Renata Balena (DGK Stubaki).

Tomislav Kačavenda, MP50 pobjednik

U juniorskoj kategoriji za igrače do 18 godina zlatnu medalju je osvojio Noa Ćavar (FDK Nova Gradiška), dok je srebro pripalo Petru Mikiću (DGK Varaždin), a bronca Lovri Brkanu (FDK Nova Gradiška).

MJ18: 1. Noa Ćavar, 2. Petar Mikić. 3. Lovro Brkan

Cjelokupni rezultati prvenstva nalaze se na PDGA stranici:
https://www.pdga.com/tour/event/83074


Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.