DGK Varaždin organizirao 1. PH u mix parovima

U nedjelju, 3. ožujka 2022., Disc golf klub Varaždin organizirao je 1. Prvenstvo Hrvatske u mješovitim parovima.

Turnir se igrao u Martinuševcu, na najstarijem disc golf terenu u Hrvatskoj, a direktor turnira bio je bio Nino Đurak. On je ujedno i dizajnirao zahtjevan teren na kojem su se parovi borili za titule najboljih.

Na prvom mješovitom prvenstvu Hrvatske igralo je 10 muško-ženskih parova, a situacija je bila neizvjesna do samoga kraja.

Nakon prve runde par M&M (Maja Šimenc i Marko Marčec) iz DGK Lagoda i DGK Agram i par Discs & Hisses (Danica Pajtak i Aleksandar Bato Sudžuković iz DGK Varaždin) su bili izjednačeni s rezultatom -7. U drugoj rundi M&M su pokazali malo više koncentracije i odnijeli pobjedu s dva bacanja prednosti ispred para Discs & Hisses koji su završili na -13 kao i par No Pain No Gain (Ira i Tomislav Gorički iz Flying disc kluba Zagreb).

S obzirom kako su dva para bila izjednačena igrao se sudden death playof u kojem su Discs & Hisses su s dva uzastopna birdija zauzeli 2. mjesto, a No Pain No Gain završili su treći.

Cjelokupne rezultate možete vidjeti na stranici Profesionalne disc golf asocijacije.

Turnir se igrao po pravilu modificirano najbolje bacanje (best shot), gdje oba partnera bacaju s početne pozicije, ali ni u jednom trenutku se ne smije koristiti početno bacanje jednog partnera na tri uzastopne staze. Ako je početno bacanje jednog partnera korišteno na dvije uzastopne staze, početno bacanje drugog partnera se mora upotrijebiti na sljedećoj stazi.

Nakon početnog bacanja, oba partnera izvode sljedeće bacanje, a ostatak staze se se igrao po uobičajenim pravilima najboljeg bacanja.

Pokrovitelj natjecanja bio je Hrvatski Flying Disc Savez, a turnir se igrao po pravilima i pod okriiljem Profesionalne disc golf asocijacije.

Ovo je bila samo jedna od brojnih inicijativa HFDS-a i Disc golf kluba Varaždin kojima zajednički nastoje promicati ravnopravnu zastupljenost žena i djevojaka u sportu, a podaci pokazuju kako se trud isplati.

Naime – dok je globalni prosjek aktivnih žena u PDGA 7,2 % u Hrvatskoj, od ukupnog broja aktivnih članova – žene čine 23 %, a i Savez i Klubovi posvećeni su daljnjem rastu te brojke, s obzirom na sve dobrobiti koje bavljenje sportom donosi – kako za muškarce tako i za žene.

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.