EUCQ-E CROATIA 2022

U Hrvatskom Zagorju će se po prvi puta održati međunarodni ultimate turnir. Hrvatski flying disc saveza (HFDS) uspio je u Hrvatsku dovesti kvalifikacije za Europsko klupsko prvenstvo (EUC) pod okriljem Europske ultimate federacije (EUF). Turnir će se održati na nogometnim terenima u Dubravi Zabočkoj 25.-26.6.2022., a sudjelovati će klubovi iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Italije. 

Na ovom ultimate turniru Hrvatsku će predstavljati Team Zagreb koji je kombinacija igrača iz Zagreba i tima iz Mađarske. Ambicije tog tima su uspješno odrađivanje kvalifikacija te nastup na Europskom klupskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Italiji. Radi se o elitnom prvenstvu na kojem će nastupiti najbolji timovi iz cijele Europe, gdje je ovaj sport vrlo razvijen i prisutan. Hrvatsko-mađarski tim je nastupio već na nekoliko pripremnih turnira gdje su ostvarili odlične uspjehe. Na zadnjem turniru prije ovih kvalifikacija na kojem su nastupili u Belgiji bili su u top 10, što je veliki uspjeh s obzirom da su iza njih ostali vrlo dobri timovi iz „razvijenih“ ultimate zemalja. Osim hrvatskog tima za jedno kvalifikacijsko mjesto borit će se ekipe Outsitrz (Slovačka), Heroes FB (Mađarska) te dva tima iz Slovenije, Nuclear Discs Krško i Cosmo iz Maribora. Na turniru sudjeluje i ekipa iz CUS Padova iz Italije kojoj će ovaj turnir poslužiti kao priprema za Svjetsko timsko prvenstvo a ujedno će pojačati konkurenciju za pobjednika samog turnira. Sve to obećava vrhunski ultimate na najvišoj razini kakav još do sada nismo imali priliku ugostiti kod nas. 

Utakmice u subotu započinju u 10.30 i traju do 20.00, a u nedjelju prve utakmice započinju u 9.30 dok će se finale igrati u 15.00. Za cijelo vrijeme turnira će se na pomoćnom terenu odvijati radionice bacanja frizbija te igra na manjem terenu za posjetitelje. Glavni sponzor turnira je Craft pivovara Nova runda koja ima svoj pogon u Zaboku, njihove odlični pivski proizvodi će biti najbolje osvježenje za vrući vikend koji nas očekuje. Osim Craft pivovare turnir je podržala i Plava tvornica d.o.o./Factory, internacionalna IT tvrtka iz Osijeka.

Ovaj unos je objavljen u Ultimate i označen s , . Bookmarkirajte stalnu vezu.