HFDS partner na ERASMUS projektu – EquFisc

Hrvatski Flying Disc Savez (HFDS) jedan je od partnera na Erasmus sport projektu naziva EquFisc – Equal Steps with a Flying Disc (Ravnopravno koračajmo s letećim diskom – frizbijem) kojemu je glavni cilj poticanje žena na bavljenjem sportom u ruralnim područjima (prvenstveno sportovima s diskom). Projekt je u sklopu Erasmus+ programa mala partnerstva što je program Europske unije namijenjen obrazovanju, osposobljavanju te mladima i sportu.

U Zagrebu je za vikend 25.-26.6.2022 održan prvi inicijalni susret partnera iz Turske, Bugarske, Rumunjske, Litve i Hrvatske. HFDS je zadužen za edukaciju partnera o igrama/sportovima s letećim diskom te će, kao i druge partnerske zemlje, osigurati sportske treninge za djevojčice, djevojke i žene unutar tri različite županije.

Na besplatnim radionicama sportova s diskom koje će se provoditi na ruralnom području, polaznice će imati priliku upoznati se i usavršiti vještine bacanja letećeg diska.

U projektu polaznice će imati priliku upoznati se sa sportom „ultimate“. To je timski dinamični sport koji sam po sebi potiče ravnopravnost spolova (postoji natjecateljska kategorija unutar koje muški i ženski igraći igraju zajedno.) te je pogodan za razvoj socijalno emocionalnih vještina (na svjetskim natjecanjima ne postoje sudci već igrači sude sami sebi). Također kroz radionice polaznice će se upoznati s sportom „disc golf“, individualni sport s diskom sličan klasičnom golfu u kojem se razvijaju preciznost, pažnja i usmjerenost prema cilju.

Usvojena znanja i umijeće imat će priliku pokazati na završnom festivalu sportova s diskom koji će poslužiti za promociju aktivnog bavljenja sportom žena te potaknuti druge djevojčice, djevojke i žene na bavljenje sportom. Kroz projekt partneri će imati, između ostalog, zadatak razviti dobre prakse uključivanja žena u sport te razviti kompetencije i znanja u području primjene sportova s diskom u rekreaciji i sportu na područjima gdje druga infrastruktura nije dostupna.

O SAVEZU:

Hrvatski Flying Disc Savez je krovna organizacija zadužena za igre s letećim diskom, a to su ultimate i disc golf. Savez je član Hrvatskog Olimpijskog Odbora te svih međunarodnih krovnih flying disk organizacija. HFDS i njezine članice organiziraju niz natjecanja u disc golfu i ultimate-u, a u 2022. godini Hrvatska je i domaćin Svjetskog timskog disc golf prvenstva koje će se održati u Varaždinu tokom kolovoza. Više o samim sportovima možete vidjeti na kanalu HFDS-a Disc golf – što je i kako se igra i Ultimate – što je i kako se igra ili na stranicama saveza www.hfds.hr

Ovaj unos je objavljen u Projekti i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.