Zagreb Disc Golf Open / 2. kolo Hrvatske disc golf lige

U Zagrebu je u nedjelju 16.4.2023., održan turnir Zagreb Disc Golf Open koji se igrao na terenu uređenom uz Kineziološki fakultet. Ovo natjecanje je ujedno bilo i turnir 2. kola Hrvatske disc golf lige u sezoni, a unatoč kišnom vremenu, sudjelovalo je 40 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Kanade.

Natjecanje se igralo na terenu od 13 staza, a započelo je igrom u prvoj rundi od 10 sati. Igrače je kroz prve dvije runde pratila povremena lagana kiša i slab vjetar, dok je u posljednjoj trećoj rundi kiša gotovo u potpunosti prestala, ali se vjetar malo pojačao što je
povremeno utjecalo na let diskova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 17-4-23-01.jpg

U otvorenoj MPO kategoriji sudjelovalo je 8 igrača, a pobjedu je odnio Tomislav Gorički (FDK Zagreb) sa ukupnih -10 i tri solidne ujednačene runde. Drugo mjesto je, unatoč lošijem startu i diobi sedmog mjesta nakon prve runde, sa odličnom drugom i trećom, te ukupnih -7 osvojio Dinko Šimenc (DGK Lagoda, Varaždin). Treće mjesto, s jednim bacanjem zaostatka i rezultatom -6, je pripalo Marijanu Krištofiću (DGK Stubaki, Stubičke Toplice).

 U ženskoj otvorenoj FPO kategoriji sudjelovalo je 5 igračica, a pobjedu je osvojila Ira Molnar Gorički (FDK Zagreb) sa +12. Na drugo mjesto se plasirala Maja Šimenc (DGK Lagoda) s +14, a kao trećeplasirana je završila Danica Pajtak (DGK Varaždin) sa +21.

 U kategoriji Red predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 900 sudjelovalo je 8 igrača, a pobjedu je ubilježio Tomislav Kačavenda (DGK Stubaki) sa ukupnih -3, ispred Tomislava Ćavara (FDK Zagreb) sa -1 i trećeplasiranog Tomislava Frkovića (FDK Zagreb) sa +1.

U kategoriji Green predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 850 sudjelovalo je 11 igrača, a pobjedu je ubilježio Andrej Kozic (FDK Nova Gradiška) sa -4, rezultatom koji bi mu osigurao i pobjedu u višoj Red kategoriji ili 5. mjesto  u najvišoj MPO kategoriji. Dino Harambašić (+8) i Adrian Liber (+11), oba iz DGK Lagoda, zauzeli su drugo i treće mejsto u poretku ove kategorije.

U kategoriji Purple predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 800 sudjelovalo je 8 igračica i igrača, a pobjedu je, sa rezultatom od +20 upisao Valentin Markolini (Zagreb) kojem je ovo bio prvi turnir u karijeri. On je nakon tri runde bio izjednačen po rezultatu sa Robertom Burićem (Sportsko rekreativna udruga Zagorje), no bio je bolji u diogravanju za pobjednka. Burić je tako osvojio drugo mjesto, a Marko Fabijan Pavlović (DGK Lagoda) je sa +22 osvojio posljednje treće mjesto na postolju.

Rezultati natjecanja nalaze se na PDGA stranici:
 https://www.pdga.com/tour/event/69373

Najbolju mušku rundu od -5 su odigrali Tomislav Kačavenda u 2. rundi (rejting 998) i Dinko Šimenc u 3. rundi (rejting 989), dok je najbolju žensku rundu od +1 (rejting 889) odigrala Maja Šimenc.

Jedini as, odnosno pogodak u koš iz početnog bacanja, postigao je Marijan Krištofić i to na stazi 4 u drugoj rundi.

  Fotografije: Krešimir Šarić i Lagoda Disc Golf

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.