PH 2019 u Varaždinu

Prvenstvo Hrvatske u disc golfu za 2019. godinu održat će se 18. i 19. svibnja u Varaždinu i to na privremenom terenu uz trim stazu u Park šumi Jelačićki uz Dravu. Odluka je to Upravnog odbora Hrvatskog flying disc saveza koji će Prvenstvo i organizirati.

Bit će to 7. po redu Prvenstvo Hrvatske u disc golfu, a u Varaždinu će biti održano prvi puta.

– Želja nam je da se ovo prestižno natjecanje za hrvatske disc golfere održava na čim više različitih lokacija u Hrvatskoj u svrhu popularizacije sporta, ali i poticanja razvoja sporta u različitim lokalnom sredinama. Ove godine odlučili smo kako će se Prvenstvo prvi put održati u Varaždinu koji je poznat i kao grad s najjačom disc golf scenom u Hrvatskoj, a kako bi ju još jače osnažili i potaknuli gradsku vlast da razmisli o ulaganju u prvi stalni disc golf teren u Varaždinu – kazala je Danica Pajtak, potpredsjednica Hrvatskog flying disc saveza i članica Disc golf kluba Varaždin.

KONKURENCIJA SVE OŠTRIJA

– Prvo Prvenstvo Hrvatske u disc golfu održano je 2013. godine u Čakovcu, a nakon toga Prvenstva su se održavala na Platku (2014. i 2018.), Svetom Martinu na Muri (2015. I 2017.) i u Martinuševcu (2016.). Vrijeme je da napokon PH dođe i u Varaždin – zaključila je Pajtak, inače i aktualna prvakinja Hrvatske u ženskoj kategoriji.

Prvak u muškoj kategoriji Tomislav Gorički iz Flying disc kluba Zagreb, a aktualni prvaci titule su osvojili na uzbudljivom 6. Prvenstvu Hrvatske koje se održavalo 2. i 3. lipnja 2018. godine na stalnom disc golf terenu na Platku.

Prvenstvo se igralo po pravilima Profesionalne disc golf asocijacije (PDGA). Igrale su se tri runde po 18 staza, a najboljih pet muških i četiri ženske natjecateljice igrali su finale na devet staza.

U istom formatu Prvenstvo će se igrati i ove godine, a hoće li Pajtak i Gorički uspjeti obraniti naslove tek treba vidjeti, s obzirom na to kako ju obje kategorije konkurencija iz godine u godinu sve jača.

PRVO OTVORENO PRVENSTVO HRAVATSKE U DISC GOLFU

No, osim hrvatskih natjecatelja, na PH 2019 u Varaždinu prvi put će se do sada moći natjecati i natjecatelji iz drugih zemalja.

– Disc golf u Hrvatskoj još je relativno mlad sport i ako želimo pun turnir moramo Prvenstvo otvoriti i za igrače iz drugih zemalja koji naravno neće moći sudjelovati u konkurenciji za Prvake Hrvatske, a igrat će i u posebnim divizijama – objasnila je Danica Pajtak, koja će biti i direktorica turnira.

U sklopu PH u Varaždinu bit će održano i Prvenstvo Hrvatske u puttanju. Prošlogodišnji šampioni su Josip Bošnjaković iz Disc golf kluba Eagle iz Rijeke i Ana Gorički iz Flying disc golf kluba Zagreb.

Osim toga, u planu je i 2. PH Hrvatske u disc golfu u parovima na kojem su lani treće mjesto osvojile Maja Šimenc i Ira Molnar-Gorički, drugo mjesto su osvojili Aleksandar Bato Sudžuković i Danica Pajtak, a pobijedili su Ana Gorički i Tomislav Gorički.

Više o formatu i propozicijama natjecanja PH u puttanju i PH u parovima 2019., kao i o prijavama za Prvenstvo HFDS će na vrijeme izvijestiti.

PRIJAVI SE ZA PRVENSTVO HRVATSKE U DISC GOLFU

Ovaj unos je objavljen u Disc golf i označen s . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)